

مسئولیت مدنی دولت ناشی از انتقال خون آلوده
نويسنده:
دسته: فقه،حقوق،الهیات
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 43 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 26
آیا دولت را میتوان همانند اشخاص خصوصی، مسئول خسارات یا زیان های یدانست كه از اقدامات دولت یا كاركنانش ناشی شده است؟ در حقوق خصوصی، لزوم جبران خسارتیكه برخلاف حق به دیگری وارد آمده است ،
قیمت فایل فقط 16,000 تومان
دانلود مقاله کارشناسی ارشد رشته حقوق
مسئولیت مدنی دولت ناشی از انتقال خون آلوده
مسولیت مدنی دولت درنظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران
دولت برای رسیدن به اهداف خود، وظایف و تكالیفی را بر عهده دارد و برای تحقق آن اهداف، با به خدمت گرفت وسایل ، ابزار و نیروی انسانی كه در اختیار دارد ، فعالیت گسترده ای در جامعه انجام میدهد. گستردگی فعالیت روزمره دولت با تمام سازمانهای عریض و طویلش در قوایسهگانه (مقننه، مجریه و قضائیه) و نیروهای مسلح ، در بسیاری از موارد با اشتباهات و تقصیرات كاركنان و در نتیجه ایراد خسارت به دیگر اشخاص حقیقی یا حقوقی همراه است.
سئوالی كه مطرح میشود این است كه آیا دولت را میتوان همانند اشخاص خصوصی، مسئول خسارات یا زیان های یدانست كه از اقدامات دولت یا كاركنانش ناشی شده است؟ در حقوق خصوصی، لزوم جبران خسارتیكه برخلاف حق به دیگری وارد آمده است ، یكی از قواعد مسلم حقوقی میباشد كه در تمام نظامهای حقوقی پذیرفته شده است. تا آنجا كه در نظریههای جدید، به جای«حقوق مسئولیت» از «حقوق جبران خسارت» صحبت به میان میآید.
اصول حقوق و عدالت اقتضاء دارد ، همان گونه كه اشخاص حقیقی اگر خسارت و زیانی وارد آورند ، متحمل پرداخت خسارت میشوند؛ در مورد اشخاص حقوقی خواه دولت یا غیر آن نیز همین گونه عمل شود. اصل وحدت احكام شخص حقیقی و شخص حقوقی كه در ماده 588 قانون تجارت انعكاس یافته ، موید آن است. این گرایش جدید، با قاعده فقهی«لا ضرر» به مفهومی كه هیچ ضرری نباید بدون جبران باقی بماند، هماهنگی كامل دارد. اما جای این سئوال باقی است كه آیا در نظام حقوقی ایران، چنین مسئولیتی برای دولت پذیرفته شده است یا خیر؟ در چه مواردی كارمند خاطی باید شخصاً جوابگو باشد؟ و در چه مواردی خسارت از بیتالمال پرداخت میشود؟ با توجه به اتفاقات روزمرهای كه در اركان مختلف دولت بویژه در نیروهای مسلح رخ میدهد، داشتن ،تصویری واضح از شرایط و حدود مسئولیت دولت از اهمیت ویزه ای برخوردار است.
کلمات کلیدی:
نظریه تقصیر
مسئولیت مدنی
مسئولیت مدنی دولت
جبران خسارت ناشی از انتقال خون الوده
تعریف مسئولیت مدنی:
در نوشتههای حقوقی، از عبارت «مسئولیت مدنی» تعریف یكسانی به چشم نمیخورد. گاهی این عبارت در معنای كلی و به مفهوم «مسئولیت حقوقی»، در برابر «مسئولیت كیفری» و «مسئولیت اخلاقی» استعمال شده است. در این مفهوم، همه عناوین الزامات خارج از قرارداد شامل غصب، اتلاف، تسبیب، استیفا، استفاده بلاجهت و اداره كردن مال غیر و خسارات حاصله از عدم اجرای تعهد و زیانهای ناشی از جرم زیر چتر عنوان كلی«مسئولیت مدنی» قرار میگیرند. ولی عدهای هم دایره مفهوم «مسئولیت مدنی» را محدودتر از این میبینند و برای برخی الزامهای خارج از قرارداد مثل غصب و اسیفاء و استفاده بلاجهت و اداره كردن مال غیر بحث مستقلی را مطرح نمودهاند.
عبارت «مسئولیت مدنی»، در قانون تعریف نشده است. اما در ماده 1 قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339 آمده است: «هر كس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگر كه به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید كه موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود میباشد». از این رو گفته میشود در هر مورد كه شخص ناگزیر از جبران خسارت دیگری باشد، در برابر او مسئولیت مدنی دارد. این تعریف هم آنقدر كلی است كه شامل تمام شقوق الزامات ناشی از عقد، شبه عقد، جرم، و مدنی» وجود دارد، بیشتر به مواردی توجه شده است كه دولت، خارج از الزامهای قراردادی به اشخاص حقیقی یا حقوقی خسارت و زیان وارد كرده باشد
فهرست مطالب
مسئولیت مدنی دولت ،ناشی از انتقال خون آلوده1
مسولیت مدنی دولت درنظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران2
1-تعریف مسولیت مدنی دولت5
مبانی نظری مسئولیت مدنی6
فرضیه یانظریه تقصیر7
فرضیه یا نظریه خطر8
مبانی فقهی مسئولیت مدنی دولت9
قانون اساسی:11
قانون مجازات اسلامی:12
جبران خسارت ناشی از انتقال خون الوده بر مبنای رژیم خاص23
منابع و مواخذ25
قیمت فایل فقط 16,000 تومان